Wat gebeurt er met de gegevens?

Privacy en veiligheid van uw informatie is voor In Kaart heel belangrijk!

Hier vertellen we kort hoe we omgaan met uw informatie. Voor een handig overzicht, klik hier. Als u meer details wilt weten klik dan hier. Om onderzoek te doen is het nodig dat In Kaart uw informatie verzameld en gebruikt. Uw persoonlijke informatie, zoals uw naam, postcode en e-mail slaan we op een computer op die goed beveiligd is. Deze computer is niet verbonden aan het internet.

Sommige mensen (namelijk de datamanager en projectleiders van In Kaart) mogen deze persoonlijke informatie zien. Deze informatie wordt bijvoorbeeld gebruikt om u een vragenlijst op te sturen. Zij houden uw informatie geheim. Als het aanmeldingsformulier invult, geeft u toestemming voor het verzamelen, bewaren en bekijken van uw persoonlijke informatie.

De antwoorden die u geeft op de vragenlijst worden op een andere computer opgeslagen. Apart dus van uw persoonsgegevens. Uw antwoorden op de vragenlijst worden onder een nummer opgeslagen. Alleen de datamanager van In Kaart weet welk nummer u heeft.

Onderzoekers gebruiken de informatie alleen met het nummer, nooit met uw naam. De sleutel voor het nummer blijft bij de datamanager van In Kaart. Ook in rapporten over het onderzoek wordt alleen het nummer gebruikt.
In Kaart bewaart uw antwoorden op de vragenlijsten tot 10 jaar na het einde van In Kaart.

In Kaart is beoordeeld door de Medisch Ethische Toetsingscommissie (METc) van het VU Medisch Centrum en de Vaste Commissie Wetenschap en Ethiek van de Vrije Universiteit, Faculteit der Gedrags-en Bewegingswetenschappen.