Meer over In Kaart

Meer over In Kaart

Het doel van In Kaart is bijdragen aan oplossingen en goede ondersteuning in de zorg, op school of in het gezin. 

Hoe doen we dat? We verzamelen informatie van mensen met neurodiversiteit en/of een beperking en hun ouders of verzorgers. Deelnemers vullen een vragenlijst in via de computer. Met deze informatie doen we wetenschappelijk onderzoek. Ook gebruiken we de informatie voor het opkomen van de belangen van onze deelnemers, bijvoorbeeld via ouder vereniging Balans. 

In Kaart werkt samen met deelnemers en ervaringsdeskundigen en hun ouders of verzorgers. Zij denken bijvoorbeeld mee over de vragen in de vragenlijst. Ze geven ook advies over wat belangrijk is als je een vragenlijst invult. Ze denken ook mee over welke onderzoeken we uitvoeren.

Het bijzondere van In Kaart is dat we informatie verzamelen van verschillende groepen mensen. Deelnemers hebben een diagnose van ADHD, autisme, DCD, verstandelijke beperking, visuele beperking en dyslexie. Of deelnemers hebben geen diagnose maar hebben een vermoeden of maken zich zorgen over de ontwikkeling. 

Omdat de deelnemers van In Kaart verschillende puitdagingen ervaren, kunnen we vragen beantwoorden zoals: Hoe verloopt de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen met DCD? Maar ook: Welke hulp hebben mensen nodig met de combinatie van ADHD en autisme? En: Wat zijn de positieve aspecten van dyslexie en zijn die anders dan de positieve aspecten van DCD?

In Kaart vindt het belangrijk om niet alleen naar de mensen met neurodiversiteit en/of beperkingen te kijken, maar ook naar hun naasten. Daarom hebben we samengewerkt met het het project Ouders in Evenwicht. Ouders konden een vragenlijst invullen over henzelf. Het thema was veerkracht en burn-out. Op deze website plaatsen we resultaten van al ons onderzoek.

Wat betekent deelnemen aan In Kaart?

Deelnemen aan In Kaart betekent dat u via de computer een vragenlijst invult.

Het invullen van deze vragenlijst kost ongeveer 30 tot 45 minuten. Dit kan per persoon verschillen. Meedoen aan In Kaart is vrijwillig en gratis. U kunt altijd stoppen als u dat wilt.

Door een aanmeldformulier in te vullen kunt u zich inschrijven voor In Kaart. Daarna ontvangt u direct een e-mail. In deze e-mail staat een uitnodiging om een online vragenlijst in te vullen.

We weten dat mensen en ervaringen kunnen veranderen met de leeftijd. Daarom krijgt u ongeveer één keer per jaar een uitnodiging  om een vragenlijst in te vullen. Per keer kunt u beslissen of u mee wilt doen. Elk voorjaar wordt er een nieuwe vragenlijst opgestuurd. De onderwerpen kunnen steeds anders zijn. 

Wilt u ook meedoen aan In Kaart en helpen de zorg en ondersteuning voor uzelf, uw kind of anderen te verbeteren? Klik dan hier.